Anmälan till Bussförar-SM är öppen 30 mars - 21 juni.
Läs igenom nedanstående information, innan du anmäler dig.

Anmäl dig här!

Är du en av finalisterna i Bussförar-SM?

Den 3:e september gör 20 finalister upp om titeln Sveriges bästa bussförare 2024 på Arlanda Testtrack i Stockholm. Vinnaren uppmärksammas i media och vinner förutom den ärofyllda titeln, även 6 000 kr i resecheckar. 2:an vinner en resecheck på 4 000 kr och 3:an vinner en resecheck på 3 000 kr Anmäl dig redan idag! 

Välkommen att delta i Bussförar-SM!

Den första etappen – Uttagningen – består av ett internetbaserat teoriprov med 30 frågor. Du har max 1 timme på dig att svara på frågorna så se till att du är redo innan du startar provet.

Du kan endast göra provet en gång och vi vill särskilt uppmärksamma dig på att du riskerar diskvalificering om det upptäcks att du gjort teoriprovet fler än en gång.

Tävlingen är öppen för yrkesverksamma bussförare med giltigt busskörkort, körkortsbehörighet D, dock ej förare som har som huvudsaklig sysselsättning att utbilda andra förare.
Anmälan är kostnadsfri.


Uttagningen pågår mellan 30 mars och 21 juni!

De 20 bästa kvinnorna och de 20 bästa männen som har bäst resultat - i antal rätt svar och bäst tid - går vidare till Bussförar-SM s andra etapp. Observera att om flera personer har samtliga rätt är det fritextsvaret i sista frågan som avgör vem som går vidare i tävlingen.
Finalen genomförs på Arlanda Testtrack norr om Stockholm tisdagen den 3:e september.

Lycka till!

 

Hantering av personuppgifter
Genom att du gör ett aktivt val att anmäla dig till Bussförar-SM så godkänner du att vi använder dina kontaktuppgifter för att kontakta dig i den händelse av att du är finalist eller reserv. Notera att vi om du inte svarar på de kontaktförsök som kommer göras i samband med att finalisterna kontaktas, så kommer den arbetsgivare du angivit som primär att kontaktas för att söka kontakt med dig. Ingen annan information än den som är relevant för tävlingen Bussförar-SM kommer att skickas till den mailadress du anger.

Den information du lämnar kommer inte att användas på annat sätt än vad som ovan anges. Din arbetsgivare kommer inte att få veta ditt resultat på provet. Din angivna arbetsgivare kommer att bli informerad om du erhåller en av de 16 finalplatserna. Ditt namn, arbetsgivare samt den depå du angivit kommer att publiceras här på hemsidan om du är en av finalisterna. Detta efter att personlig kontakt tagits med dig för bekräftelse av din finalplats. 

Anledningen till att vi vill ha in dina födelseuppgifter samt körkortets utfärdandeår är att vi i förekommande fall måste kontrollera med körkortsregistret om behörigheter etc.