Inbjudan till Skolmästerskap - SM för
blivande bussförare

Bussföraryrket har en nyckelroll i samhället och rekryteringsbehovet är stort. Varje år arrangeras därför Bussförar-SM med syftet att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket.

Sedan 2011 har det funnits möjlighet för ungdomar att läsa till bussförare på gymnasiet. Detta vill Sveriges Bussföretag uppmärksamma genom att bjuda in alla blivande bussförare på gymnasiet till ett skolmästerskap - Sveriges Juniormästerskap för bussförare (JSM).

Varför?
Juniormästerskapet arrangeras för att uppmärksamma utbildningen, få fler ungdomar att intressera sig för yrket och söka till fordon- och transportprogrammet, inriktning persontrafik. Genom ett juniormästerskap kan vi lyfta branschen och ge fler unga möjlighet att visa upp sina kunskaper, känna en yrkesstolthet och bli våra unga ambassadörer för yrket bussförare.

Så här går tävlingen till
Alla som anmäler sig till Skolmästerskap/JSM får göra ett internetbaserat teoriprov. De bästa kandidaterna kommer dessutom att intervjuas av Sveriges bussföretag innan de fyra slutgiltiga kandidaterna tas ut. För teoriprovet gäller bästa resultaten, både gällande tid och antal rätta svar. Sista anmälningsdag är 7 juni 2018

För att få delta i tävlingen ska man gå fordon- och transportprogrammet med inriktning Persontrafik, samt inneha ett B-körkort på tävlingsdagen den 3 september.

Finalen
Finalen äger rum måndagen den 3 september på Gillingebanan i Vallentuna norr om Stockholm. Under finaltävlingen kommer finalisterna få göra omfattande praktiska prov, bland annat halkkörning och katastrofövning. Vinnaren koras direkt i anslutning till finalen den 3 september på Gillingebanan.

Som finalist förväntas du vara ambassadör för yrkesprogrammet inriktning persontransporter och ambassadör för yrket som blivande bussförare. Du måste vara bekväm med att det kan förekomma medialt intresse både före och efter tävlingen.

Praktiskt
Sveriges Bussföretag står för tävlandes resa och hotell. All bokning sker av Sveriges Bussföretag.

Mer information
För mer information vänligen kontakta:
Maria Sjölin Karlsson
Transportföretagen/Sveriges Bussföretag
0730-44 71 55

Klicka här för att tävla!